ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 210 52 29 997

September 2017
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Δ.Ε Α΄ΑΘΗΝΑΣ

 

Πρωταρχικός στόχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι να καθοδηγήσει τους μαθητές και τις

μαθήτριες μας προε την Αειφορία μέσω της Βιώσιμης Ανάπτυξης

 

 

 

 

         Βασικός στόχος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι η ενδυνάμωση και η διάδοση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, δημόσια και ιδιωτικά. Η υπεύθυνη του τμήματος Δάφνη Γαβρίλη :

 

1. Παρακολουθεί την εξέλιξη των προγραμμάτων Π.Ε. που πραγματοποιούνται στα σχολεία μας και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφοριακό υλικό για την καλύτερη υλοποίησή τους.

 

2. Ενθαρρύνει και ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων για τις δυνατότητες υλοποίησης προγραμμάτων σύμφωνα με το εγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

3. Λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής: επισκέπτεται τις σχολικές μονάδες και οργανώνει συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα βιβλιογραφίας, μεθοδολογίας αλλά και για την μετάδοση και διάχυση των πληροφοριών και γνώσεων από τα κάθε είδους επιμορφωτικά σεμινάρια και συναντήσεις στα οποία συμμετέχουν οι ίδιοι.

 

4. Βοηθά τους εκπαιδευτικούς στο σχεδιασμό των προγραμμάτων Π.Ε. ενθαρρύνοντας καινοτόμες προσεγγίσεις.

 

5. Ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για επιστημονικές συναντήσεις, σεμινάρια, ημερίδες κ.ά. των τομέων ευθύνης του.

 

6. Συντονίζει δράσεις και εκδηλώσεις παρουσιάσεων των εργασιών των σχολείων της Δ/νσης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

7. Οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς με την έγκριση και την εποπτεία της Διεύθυνσης Σχολικών Προγραμμάτων του Υπ. Παιδείας. Για να ενημερωθείτε για σεμινάρια και ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

8. Ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τις δυνατότητες συνεργασιών με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιφερειακής Δ/νσης στην οποία ανήκουν, όπως και για τις δυνατότητες παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος σε άλλα Κ.Π.Ε. και θεματικά δίκτυα Π.Ε.

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη κ. Δάφνη Γαβρίλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

ή στο τηλέφωνο 210 52 29 997